Şehit Hakan İncekar Ortaokulu'nda Köprü Tasarımı ve Dayanıklılık Testleri

Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, öğrencilerinin teknoloji ve tasarım alanında yeteneklerini geliştirmeye odaklanan dinamik bir eğitim ortamına sahiptir. Bu doğrultuda, okulumuzun teknoloji tasarım öğretmenleri, öğrencilerin mühendislik becerilerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak için çeşitli projeler düzenlemektedirler.

26.02.2024 56

Son dönemlerde öne çıkan projelerden biri, öğrencilerin köprü tasarımı ve dayanıklılık testleridir. Öğrenciler, kendi tasarımlarını oluşturarak gerçek hayatta karşılaşabilecekleri mühendislik zorluklarıyla başa çıkmayı öğrenmektedirler. Tasarım sürecinde, öğrencilerin yaratıcılığı ve mühendislik prensiplerine olan hakimiyeti ön plandadır.

Tasarım aşamasının ardından, öğrencilerin yapıları dayanıklılık testine tabi tutulmaktadır. Bu testlerde, öğrencilerin köprülerinin ne kadar ağırlığı kaldırabileceği ve ne kadar dayanıklı olduğu belirlenmektedir. Bu süreç, öğrencilere hem pratik mühendislik deneyimi kazandırmakta hem de takım çalışması ve problem çözme becerilerini geliştirmektedir.

Şehit Hakan İncekar Ortaokulu olarak, öğrencilerimizin gerçek dünya problemlerine yaratıcı çözümler üretebilecekleri bir ortam sağlamaktan gurur duyuyoruz. Köprü tasarımı ve dayanıklılık testleri gibi projeler, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini güçlendirirken aynı zamanda onların geleceğe hazırlanmalarına da katkı sağlamaktadır. Bu tür etkinliklerin devamını getirerek öğrencilerimizin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaya devam edeceğiz.

26-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-2024