Şehit Hakan İncekar Ortaokulu Öğrencileri Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Boy Gösteriyor

"Okulumuz Öğrencileri, Zeka ve Strateji Becerilerini Geliştiren Oyunlarda Rekabet Ediyor"

26.02.2024 37

Okulumuz, öğrencilerin zeka ve strateji becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında heyecan dorukta. Kulami, Pentago, Küre, Mangala ve Reversi gibi oyunlarla okulda kıyasıya yarışan öğrenciler, eğlenirken aynı zamanda rekabetin keyfini çıkarıyor.

Turnuvada birinci olan öğrencilerimiz, Menderes Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ilçe TAZOF (Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu) turnuvasına katılmaya hak kazanacaklar. Bu turnuva, öğrencilerimize hem oyun becerilerini geliştirme hem de sporcu ruhunu pekiştirme fırsatı sunuyor.

Zeka oyunlarının önemi üzerine konuşan Fen Bilimleri öğretmeni Yasemin Pınar Akbaş şunları belirtti: "Zeka oyunları, öğrencilerin kritik düşünme, strateji oluşturma, hızlı karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Ayrıca, bu oyunlar öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırır ve ekip çalışmasını teşvik eder."

Bu önemli etkinliğin ardından öğrencilerimize bol oyunlu günler ve başarılar diliyoruz.