Okulumuzda Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi: Okulumuz Güvenli Bir Şekilde Boşaltıldı

Bugün, okulumuzda acil durum tatbikatı kapsamında bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatın amacı, öğrenci ve personelin deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmeleri ve alınan güvenlik önlemlerini denemekti.

27.02.2024 41

Tatbikat sırasında, ilk siren sesiyle birlikte öğrencilere "çök, kapan, tutun" pozisyonunu almaları gerektiği hatırlatıldı. İkinci siren sesiyle birlikte ise okulun tahliyesi gerçekleştirildi ve öğrencilerimiz güvenli bir şekilde okuldan çıkarıldı.

Okulumuz yönetimi ve öğretmenler, tatbikat süresince öğrencilerin sakin kalmasını ve talimatları dikkatle dinlemesini sağlamak için etkili bir şekilde koordinasyon sağladılar. Tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla, okul topluluğu deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda daha iyi bilgilendirilmiş oldular.

Acil durum tatbikatlarının düzenli olarak yapılması, okul güvenliği ve öğrenci sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu tatbikatlar, olası bir acil durumda öğrencilerin güvenliğini sağlamak ve panik durumlarını en aza indirmek için önemli bir rol oynamaktadır.

Tatbikatın yapılmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyor. Yapılan tatbikatın hiç gerçek olmamasını temenni ediyoruz.

27-02-202427-02-202427-02-202427-02-2024