Okulumuzda AFAD Tarafından Okul Afet Farkındalık Eğitimi Programı Gerçekleştirildi

Okulumuz, Türkiye Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen Okul Afet Farkındalık Eğitimi Programı'na ev sahipliği yaptı. Etkinlik, öğrencilerimizin afetler konusunda bilinçlenmesine ve hazırlıklı olmasına yönelik önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

20.02.2024 25

Bu kapsamlı eğitim programı, öğrencilere acil durum planlama, tahliye prosedürleri, ilk yardım bilgisi ve afet anında doğru hareket etme konularında bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. AFAD eğitmenleri, interaktif ve katılımcı bir şekilde öğrencilerimizle bir araya gelerek afetlerde nasıl güvende kalacaklarını ve yardım edebileceklerini aktardılar.

Okul Müdürümüz, "Öğrencilerimizin afetler konusunda bilinçlenmesi ve hazırlıklı olması, onların güvenliği ve toplumun refahı için büyük önem taşımaktadır. AFAD'ın desteğiyle gerçekleştirilen bu eğitim programı, öğrencilerimizin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Eğitim programı, öğrencilerimizin afetlerle başa çıkma becerilerini artırarak toplumda daha güvenli bir gelecek oluşturmak amacıyla düzenlenmiştir. Benzer etkinliklerin gelecekte de devam edeceği ve öğrencilerimizin afetlere karşı hazırlıklı olmaları için çaba harcanmaya devam edileceği belirtildi.