İzmir'de Kodlama Rüzgarı Esiyor: Şehit Hakan İncekar Ortaokulu'nda Öğretmen Eğitimleri Devam Ediyor

İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi, Öğretmen ve Öğrencileri Kodlama Yetenekleriyle Donatıyor

23.02.2024 14

İzmir Valiliği, İzmir'in kodlama ve bilişim alanındaki potansiyelini harekete geçirmek için önemli bir adım atıyor. İzmir Valiliği ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi" kapsamında okulumuzda öğretmen eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Proje, İzmir genelindeki tüm öğretmen ve öğrencilerin kodlama eğitimi almasını hedefliyor. Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, bu hedef doğrultusunda öğretmenlerini özel olarak eğitiyor ve böylece öğrencilere daha etkili bir kodlama eğitimi sunmayı amaçlıyor.

Projenin amacı, öğrencilerin dijital çağın gereksinimlerine uygun olarak teknolojiyi anlamalarını ve etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Kodlama becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin problem çözme yeteneklerini artırırken aynı zamanda yaratıcı düşünme ve işbirliği becerilerini de güçlendiriyor.

İzmir Valiliği'nin bu önemli adımı, İzmir'in dijital dönüşümüne katkı sağlayarak geleceğin nitelikli bireylerinin yetişmesine destek olmayı amaçlıyor. Proje kapsamında sağlanan eğitimler, öğrencilerin teknolojiyle olan uyumunu artırarak onları geleceğin başarılı bireyleri haline getirmeyi hedefliyor.