İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Kapsamında Temel Teknoloji Kullanımı Kursu Başladı

İzmir'in eğitim alanındaki yenilikçi adımlarından biri olan İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi kapsamında, Şehit Hakan İncekar Ortaokulu'nda bugün temel teknoloji kullanımı kursu başladı. Kurs, toplamda 5 gün sürecek ve bu hafta kursiyerler arasında Bulgurca ve Develi Ortaokulu öğretmenleri yer alıyor.

26.02.2024 24

Kurs, İzmir Valiliği tarafından yürütülen bu proje kapsamında düzenleniyor.

Kursun ilk gününde, katılımcılar çeşitli dijital araçları tanıma ve kullanma becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Interaktif eğitim araçlarının nasıl etkin bir şekilde kullanılacağına dair uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi ve katılımcılar arasında bilgi paylaşımı sağlandı.

Teknoloji kullanımı artık sadece bir seçenek değil, eğitim sürecinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Öğrencilerin dijital çağın gerekliliklerine uyum sağlayabilmeleri ve rekabetçi bir şekilde ilerleyebilmeleri için teknolojiye erişimleri ve bu teknolojileri etkin bir şekilde kullanabilmeleri son derece önemlidir. İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi gibi girişimler, bu önemin farkında olan ve eğitimde teknolojiyi kullanarak öğrencilerin potansiyelini artırmayı amaçlayan önemli adımlardır.

Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, İzmir Valiliği'nin desteklediği bu projenin bir parçası olarak teknolojiye dayalı eğitimin yaygınlaşması ve öğrencilerin dijital dünyaya daha hazır bir şekilde adım atmaları için çalışmalarını sürdürecektir.