Codeweek Haftası Etkinlikleri

29.10.2023 159

"Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, Codeweek Haftası Etkinlikleri ile Kodlama Tutkusunu Alevlendirdi"

Kodlama ve dijital beceriler, günümüzün hızla gelişen teknolojik dünyasında her zamankinden daha önemli hale gelmektedir. Bu önemi vurgulamak ve öğrencilere kodlamanın temel prensiplerini öğretmek amacıyla Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, Codeweek Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Codeweek Haftası, her yıl ekim ayının ikinci haftasında Avrupa genelinde kodlama etkinliklerine ve eğitimine odaklanan bir inisiyatiftir. Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, öğrencilerin bu önemli konuyu öğrenmeleri ve dijital becerilerini geliştirmeleri için bu haftayı coşkuyla kutladı.

Okulun bilişim teknolojileri öğretmenleri, Codeweek Haftası boyunca öğrencilere kodlamanın temellerini anlatan atölye çalışmaları düzenledi. Öğrenciler, Scratch gibi popüler programlama dillerini kullanarak basit oyunlar ve uygulamalar geliştirmenin temel adımlarını öğrendiler.

Şehit Hakan İncekar Ortaokulu, Codeweek Haftası etkinlikleri ile öğrencilerin kodlama becerilerini artırmalarını teşvik ederek, onları geleceğin dijital dünyasına hazırlamak için önemli bir adım attı. Bu etkinlikler, öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oldu ve onları dijital çağın gereksinimlerine daha iyi hazırladı.

29-10-202329-10-202329-10-202329-10-202329-10-202329-10-202329-10-2023